ترمیم پارگی واژن بعد از زایمان، تا دو هفته حداقل زمان می برد. پارگی واژن، آسیبی است که به بافت اطراف واژن و مقعد، که می تواند در طول زایمان اتفاق بیفتد. پارگی واژن چند درجه دارد که پارگی درجه چهارم شدیدترین آن ها است. برای آشنایی بیشتر با ترمیم پارگی واژن بعد از زایمان، تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
پارگی واژن چه زمانی اتفاق می افتد؟
پارگی واژن در هنگام زایمان اتفاق می افتد. این پارگی در بافت ( پوست و ماهیچه) اطراف واژن شما است. در طول زایمان طبیعی، پوست واژن با نازک شدن برای زایمان آماده می شود. این قسمت از بدن شما کش می آید و اجازه می دهد تا سر و بدن کودک شما بدون آسیب از آن عبور کند. ترمیم پارگی واژن به شدت پارگی بستگی دارد.
ترمیم پارگی واژن بعد از زایمان چگونه است؟
درمان پارگی واژن به شدت آسیب بستگی دارد. در پارگی درجه یک، احتمالا نیازی به بخیه نخواهید داشت. در پارگی درجه دوم و سوم یا چهارم، نیاز به بخیه هایی برای ترمیم پارگی دریافت خواهید کرد. هر بخیه ای در عرض شش هفته خود به خود حل می شود.
پزشک بیشتر پارگی ها را در اتاق زایمان درمان می کند. با این حال، پارگی های بزرگتر ممکن است نیاز به انتقال به اتاق عمل داشته باشد، که در آن نور بهتر است و جراح به تجهیزات مختلف دسترسی دارد. این مورد در مواردی که خونریزی زیادی وجود داشته باشد بیشتر است.
چگونه از پارگی واژن در خانه مراقبت کنیم؟
ممکن است در هفته های اول در حالی که پارگی شما بهبود می یابد، احساس ناراحتی کنید. چند کار وجود دارد که می توانید برای کاهش این ناراحتی انجام دهید، که شامل:
- هنگام حمام کردن از آب ولرم برای شست و شوی خود استفاده کنید.
- به آرامی خود را با دستمال توالت خشک کنید.
- از کمپرس یخ برای درمان خانگی استفاده کنید.
- با نوشیدن آب فراوان از یبوست جلوگیری کنید.
- از ورزش کردن یا حرکات ناراحت کننده که ناحیه پارگی شما را تهدید می کند، خودداری کنید.
- از مسکن برای آرام کردن درد استفاده کنید.
ترمیم پارگی واژن بعد از زایمان چه مدت طول می کشد؟
اکثر مردم در حدود دو هفته پس از پارگی واژن بهبود پیدا می کنند. اگر پارگی شما بیشتر باشد، ممکن است بیشتر طول بکشد. بخیه های شما خود به خود حل می شوند و نیازی به درمان اضافی برای پارگی ندارید. تا زمانی که پارگی شما بهبود می یابد، مراقب هرگونه نشانه عفونت باشید.این موارد شامل:
- ترشح بدبو
- تب
- دردی که حتی با دارو هم از بین نمی رود.
برای کاهش ناراحتی در دوران نقاهت ترمیم پارگی واژن بعد از زایمان چه باید کرد؟
برای کاهش ناراحتی در دوران نقاهت:
- روی یک بالش نرم بنشینید.
- زخم را با کیسه یخ در ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
- به مدت پنج دقیقه در یک وان حمام بنشینید تا فقط باسن شما را بپوشاند.
- از مسکن های بدون نسخه برای تسکین درد استفاده کنید. اگر برای کاهش درد کافی نبود، از پزشک خود درمورد استفاده از اسپری یا کرم بی حس کننده برای استفاده در ناحیه آسیب دیده بپرسید.
- تا زمان بهبودی پارگی واژن، از تامپون استفاده نکنید.
چه زمانی با پزشک خود تماس بگیریم؟
اکثر مردم 2 تا 3 هفته پس از تولد نوزاد و حدود 6 هفته دیگر پس از تولد نوزاد معاینه پزشکی انجام می دهند. اگر مشکلات سلامتی جدی تری به دلیل پارگی واژن ایجاد شود، ممکن است نیاز باشد به یک متخصص زنان و زایمان مراجعه کنید.
در صورت داشتن هر یک از علائم زیر فورا با پزشک خود تماس بگیرید. آنها می توانند به این معنی باشند که یک عفونت، جدا شدن پارگی ترمیم شده یا سایر مشکلات پارگی واژن را داشته باشید، مانند:
- درد شدید
- تب
- دردی که از بین نمی رود
- تکرر ادرار یا مدفوع
نتیجه گیری
اگر در حین زایمان، پارگی واژن را تجربه کنید و پزشک تشخیص داده و در صورت نیاز از بخیه استفاده می کند.
سوالات متداول
پارگی درجه یک، پارگی های کوچک و عمیق پوست هستند. آن ها معمولا به طور طبیعی بهبود می یابند. پارگی های درجه دو عمیق تر هستند و عضله پرینه را تحت تاثیر قرار می دهد. آن ها معمولا باید بلافاصله پس از تولد با استفاده از بخیه های قابل حل ترمیم شوند.
پیاده روی شروع کنید و کم کم میزان پیاده روی خود را افزایش دهید. پیاده روی جریان خون را افزایش می دهد و به پیشگیری از ذات الریه و یبوست کمک می کند.
به ندرت پیش می آید که بخیه ها باز شوند. با این حال عفونت یا فشار بر روی بخیه ها می تواند باعث شکستگی بخیه شود و زخم باز بماند. به این حالت انقباض زخم پرینه می گویند.