logo-1

درمان سرطان رحم + نحوه درمان

درمان سرطان رحم با توجه به شدت بیماری متفاوت است. پزشک برنامه درمانی خاصی را برای شما با توجه به نوع سرطان و سلامت کلی شما در نظر می گیرد. برای آگاهی با درمان های مرتبط با این بیماری تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

درمان-آندومتر

انواع درمان سرطان رحم در شیراز

سرطان رحم را می توان از روش های درمانی مختلفی کنترل و درمان کرد، که در ادامه به آن ها پرداخته ایم:

پرتو درمانی

پرتو درمانی استفاده از اشعه ایکس با انرژی بالا برای ازبین بردن سلول های سرطانی است. پرتو درمانی می تواند در داخل یا خارج از بدن شما انجام شود. رایج ترین نوع پرتو درمانی خارجی است. دراین درمان از دستگاه بزرگی به نام شتاب دهنده خطی استفاده می شود.

برخی از افراد مبتلا به سرطان رحم به جراحی و پرتو درمانی نیاز  دارند. پرتو درمانی اغلب پس از جراحی برای از بین بردن سلول های سرطانی باقی مانده انجام می شود. پرتو درمانی گاهی قبل از جراحی برای کوچک کردن تومور انجام می شود. اگر فردی نتواند جراحی کند، پزشک ممکن است به جای آن پرتو درمانی را توصیه کند.

شیمی درمانی

شیمی درمانی که از دارو های قوی برای ازبین بردن سلول های سرطانی استفاده می کند. پرتو درمانی ممکن است با سایر درمان های سرطانی مانند پرتو درمانی یا جراحی همراه شود.

هورمون درمانی

هورمون ها مواد شیمیایی هستند که عملکرد های مختلف بدن شما را هماهنگ می کنند. غدد هورمون های را در جریان خون ترشح می کنند و پیام هایی را از طریق خون به اندام های شما ارسال می کنند. بدن شما بدون هورمون نمی تواند کار کند.

هورمون درمانی با حذف دسترسی سلول های سرطانی به هورمون هایی که برای رشد نیاز دارند عمل می کند. همچنین پزشک ممکن است هورمون درمانی را با درمان هایی مانند جراحی، شیمی درمانی یا پرتو درمانی ترکیب کنند.

ایمونوتراپی

ایمونوتراپی یک درمان سرطان است که از سیستم ایمنی بدن شما برای یافتن و از بین بردن سلول های سرطانی استفاده میکند. سیستم ایمنی بدن شما سلول های سرطانی را شناسایی میکند و از بین می برد. ایمونوتراپی سیستم ایمنی را تقویت می کند، بنابراین می تواند برای یافتن و کشتن سلول های سرطانی کارهای بیشتری انجام دهد.

درمان هدفمند

درمان هدفمند نوعی درمان سرطان است که بر تغییرات ژنتیکی یا جهش هایی متمرکز است که سلول های سالم را به سلول های سرطانی تبدیل می کند.

درمان-بیماری-سرطان-رحم

به چه نوع جراحی برای درمان سرطان رحم در شیراز نیاز داریم؟

جراحی معمولا درمان اولیه سرطان رحم است. شما به احتمال زیاد هیستروسکومی خواهید کرد و جراح رحم و دهانه رحم شما را بر میدارد. چهار نوع روش هیسترکتومی وجود دارد که شامل:

هیسترکتومی کامل شکمی

هیسترکتومی شکمی عملی است که رحم را از طریق بریدگی در قسمت تحتانی شکم خارج می کند.

هیسترکتومی واژینال

در هیسترکتومی واژینال، جراح رحم شما را از طریق واژن خارج می کند.

هیسترکتومی رادیکال

اگر سرطان به دهانه رحم شما گسترش یافته باشد، ممکن است به هیسترکتومی رادیکال نیاز داشته باشید. جراح رحم و بافت های کنار رحم شما را بر میدارد. همچنین قسمت بالایی واژن شما را که در کنار دهانه رحم قرار دارد خاج خواهد کرد.

هیسترکتومی با حداقل تهاجم

جراح چندین برش کوچک برای برداشتن رحم شما ایجاد می کند و ممکن است به صورت لاپاراسکوپی انجام شود.

آیا نیاز به برداشتن تخمدان است؟

بسیاری از افرادی که سرطان رحم دارند نیاز به برداشتن تخمدان های خود دارند. اگر یائسه شده باشید حتما نیاز به برداشتن تخمدان های خود دارید. اما اگر کمتر از 45 سال دارید و در دوران پیش از یائسگی هستید، با متخصص زنان و زایمان خود صحبت کنید تا ببینید آیا باید تخمدان های خود را حفظ کنید یا خیر.

 عوارض سرطان رحم چیست؟

عوارض جانبی سرطان رحم شامل:

  • ناباروری
  • یائسگی ( اگر قبلا سائسه بوده اید و تخمدان ها برداشته شده اند) و علائم آن از جمله خشکی واژن و عرق کردن های شبانه است.

آیا می توان از سرطان رحم پیشگیری کرد؟

در اکثر مواقع نمی توان از سرطان رحم پیشگیری کرد. اما شما می توانید اقدامات زیر را برای کاهش خطر انجام دهید:

  • مدیریت دیابت
  • حفظ وزن مناسب بدن شما
  • با پزشک خود درمورد استفاده از دارو های ضد بارداری هورمونی مبتنی بر پروژسترون صحبت کنید. این دارو ها میتوانند تا حدودی از سرطان رحم محافظت کنند.

بیشتر بخوانید: حاملگی خارج رحم چیست؟

نتیجه گیری

برای درمان سرطان رحم در شیراز پزشک زنان با توجه به شدت بیماری یکی از درمان ها شیمی درمانی، هورمون درمانی، پرتو درمانی، ایمونوتراپی و درمان هدفمند استفاده می کند.

سوالات متداول

dr-fatememovahed

دکتر فاطمه موحد

دارای بورد تخصصی در رشته زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشند. همچنین دکتر موحد عضو انجمن علمی جراحان و متخصصان زنان ایران هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *