logo-1

درمان بی اختیاری ادراری با دستگاه آر اف

بی‌اختیاری ادرار یک مشکل ناتوان کننده است که تعداد زیادی از خانم‌ها با آن مواجه هستند. بر اساس مطالعات بالینی که در چند سال گذشته انجام شده است دستگاه آر اف کارآیی مناسبی در درمان بی‌اختیاری ادرار داشته است. با توجه به اینکه درمان بی اختیاری ادراری با آر اف یکی از روش‌های کم تهاجم می‌باشد و در سال‌های اخیر استفاده از این دستگاه در دنیای پزشکی رواج بالایی یافته است در ادامه این مطلب از سایت دکتر فاطمه موحد به بررسی درمان بی‌اختیاری ادرار با دستگاه آر اف در شیراز می‌پردازیم.

علت بی‌اختیاری ادرار در خانم‌ها

  • زایمان‌های متعدد واژینال
  • زایمان نوزاد با جثه بزرگ
  • زایمان ابزاری مانند استفاده از فورسپس
  • افزایش سن
MavaratebGif

تاثیر بی‌اختیاری ادرار بر زندگی خانم‌ها

از دست دادن کنترل ادرار در کنار کاهش فعالیت‌های جنسی موجب می‌شود که خانم‌ها دیدگاه منفی نسبت به بدن خود پیدا کنند و کیفیت زندگی آنها کاهش بیابد، همچنین این اختلال منجر به کاهش روابط اجتماعی و افسردگی نیز می‌شود. در اکثر موارد بی اختیاری ادرار در معاینات پزشکی خانم‌های میانسال بررسی نمی‌شود و خانم‌ها نیز تمایلی به بیان آن در معاینات دوره‌ای ندارند.

درمان بی‌اختیاری ادرار

درمان بی اختیاری ادراری در شیراز به دو روش زیر انجام می شود:

روش جراحی

جراحی یکی از روش‌های استاندارد در درمان بی‌اختیاری ادرار می‌باشد و سالهای بسیاری است که مورد استفاده قرار می‌گیرد. عوارضی مانند احتمال عفونت، پارگی اندام‌ها و سایر عوارض پس از جراحی باعث شده است که بسیاری از افراد از قبول این روش درمان اجتناب نمایند.

درمان با روش آر اف

استفاده از انرژی فرکانس رادیویی یکی از روش‌های نوین در درمان بی‌اختیاری ادرار می باشد. با توجه به اینکه روش آر اف در سال‌های اخیر جزء روش‌های محبوب در درمان بی‌اختیاری ادرار بوده است در ادامه به توضیحاتی در مورد این روش درمانی می‌پردازیم.

نحوه عملکرد آر اف در درمان بی‌اختیاری ادرار

انرژی که از دستگاه آر اف خارج می‌شود در بخش‌های کوچک به اپیدرم و درم وارد می‌شود و قسمت بیشتر بافت پوست بدون تغییر باقی می‌ماند و به همین دلیل در هنگام استفاده از دستگاه آر اف بیماران هیچ گونه دردی را حس نمی‌نمایند. زمانی که انرژی دستگاه آر اف به اعصاب و عروق حساس وارد می‌شود باعث آزاد شدن اکسید نیتروژن می‌شود، اکسید نیتروژن به نوبه‌ی خود سلول‌های بنیادی را تحریک می‌نماید تا فاکتورهای رشد تولید شوند، فاکتورهای رشد منجر به افزایش تولید فیبروپلاست، الاستین و کلاژن می‌شود.
بر اساس مطالعات انجام شده در مورد اثرات دستگاه آر اف، انرژی این دستگاه منجر به تحریک آزادسازی سیتوکین‌ها، متالوپروتئین و سایر پروتئین‌های خارج سلولی نیز می‌شود.
در واقع حرارت دادن با دمای مناسب به بافت منجر به شکسته شدن پیوند هیدروژنی درون مولکولی می‌شود و در نتیجه سفت شدن بافت به صورت فوری اتفاق می‌افتد که به دنبال آن الیاف کلوژن عریض و کوتاه می‌‌شوند و حجم بافت بیشتر می‌شود. در نتیجه تمام این فعل و انفعالات بازسای بافت زیرجلدی با ضخیم شدن اپیتلیوم و استروما منجر به افزایش استحکام بافت زیرین می‌شود.

درمان بی اختیاری ادراری با دستگاه آر اف

روش درمان بی‌اختیاری ادرار با دستگاه آر اف

درمان با دستگاه آر اف بسیار ساده می‌باشد، جهت انجام این روش احتیاجی به ماده‌ی بیهوشی و یا هیچ گونه برش و تزریقی نمی‌باشد.
ابتدا بیمار باید روپوش مخصوصی بپوشد و روی تخت دراز بکشد. درمان با قرار دادن پروب آر اف در داخل واژن، روی مجرای ادرار و همچنین بافت‌های اطراف مجرای ادرار انجام می‌شود.
انرژی آر اف در پالس‌هایی به مدت 1 الی 2 ثانیه در هر قسمت اعمال می‌شود. در هنگام استفاده از دستگاه بیمار ممکن است احساس لرزش خفیف و یا گرمای دستگاه را حس نماید اما تمام مراحل بدون درد وو ناراحتی طی می‌شود. دمای مجرای ادرار، واژن و ناحیه پری واژینال برای حدود 5 دقیقه ممکن است به حدود 40 تا 45 درجه برسد که کاملاً قابل تحمل می‌باشد و تقریباً تمام بیماران پس از پایان جلسه‌ی درمان هیچ گونه ناراحتی و دردی را گزارش نمی‌نمایند.
هر جلسه درمان حدود 15 دقیقه طول می‌کشد.

مراقبت‌های پس از درمان بی‌اختیاری ادرار با دستگاه آر اف

مراقبت های پس از درمان بی اختیاری ادرار شامل مراحل دشواری نیست. پس از پایان هر جلسه درمان بیمار می‌تواند به منزل باز گردد و فعالیت‌های روزمره‌ی خود را بدون کوچکترین مشکلی انجام دهد.

بیشتر بخوانید: واکسن گارداسیل چیست

تعداد جلسات درمانی مورد نیاز

توصیه می‌شود جهت دستیابی به نتایج مطلوب حداقل 3 جلسه درمانی با فاصله‌ی زمانی 4 هفته انجام شود. نتایج درمان حدود 5 تا 6 ماه پس از پایان جلسات درمانی آشکار می‌شود و پس از آن در صورت نیاز می‌توان جلسات درمانی بیشتری را جهت بهبود درمان و ماندگار نتایج ادامه داد.

موارد منع استفاده از دستگاه آر اف در درمان بی‌اختیاری ادراری

  • افرادی که دچار عفونت فعال در ناحیه تناسلی هستند تا زمان بهبودی کامل باید جهت استفاده از این درمان صبر نمایند.
  • افرادی که برخی داروهای خاص مصرف می‌نمایند ممکن است با توجه به توصیه پزشک نتوانند از این دستگاه استفاده نمایند.
  • افرادی که دچار افتادگی شدید رحم هستند از این درمان نتیجه‌ی مناسب را نمی‌گیرند و بهتر است روش جراحی را در پیش بگیرند.
  • افرادی که دارای ضربان ساز، دفیبریلاتور کاربوورتر قابل کاشت و یا سایر وسایل الکتریکی در بدن هستند نیز مجاز به استفاده از این روش درمانی نیستند.
dr-fatememovahed

دکتر فاطمه موحد

دارای بورد تخصصی در رشته زنان، زایمان و نازایی از دانشگاه علوم پزشکی تهران می باشند. همچنین دکتر موحد عضو انجمن علمی جراحان و متخصصان زنان ایران هستند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *