بیماری سیفلیس در زنان یک عفونت مقاربتی بدون درمان است، سیفلیس باعث مشکلات جدی سلامتی می شود. همچنین می تواند به طور دائمی به قلب، مغز، ماهیچه ها، استخوان ها و چشم های شما آسیب برساند. برای آشنایی بیشتر با این بیماری تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.
بیماری سیفلیس در زنان چیست؟
سیفلیس یک عفونت مقاربتی است که در صورت داشتن رابطه جنسی واژینال، با فردی که این عفونت را دارد گسترش می یابد. داروی آنتی بیوتیک اصلی ترین درمان برای بیماری سیفلیس است. سیفلیس درمان نشده می تواند منجر به مشکلات جدی سلامتی، از جمله کوری و آسیب به مغز، قلب، چشم و سیستم عصبی شود.
بیماری سیفلیس در زنان چه مراحلی دارد؟
بیماری سیفلیس در زنان، می تواند در چهار مرحله مختلف پیشرفت کند. عفونت در هر مرحله علائم مختلفی ایجاد می کند. افراد در مرحله اول و دوم بسیار مسری است و به راحتی می توانند عفونت را به شریک جنسی خود منتقل کنند. در ادامه درباره انواع مختلف این مراحل توضیح داده ایم:
سیفلیس اولیه
مرحله اول 3 تا 10 هفته پس از قرار گرفتن در معرض فرد مبتلا به سیفلیس اتفاق می افتد. در طی این مرحله، زخم صاف و سختی به نام شانکر در ناحیه تناسلی یا دهان شما ایجاد می شود. یک شانکر کوچک و معمولا بدون درد است، بنابراین ممکن است حتی از وجود آن آگاه نباشید.
این زخم در عرض چند هفته یا چند ماه خود به خود ازبین میرود. با این حال، این به این معنا نیست که شما دیگر سیفلیس ندارید. در صورت عدم درمان با دارو، عفونت به مرحله دوم منتقل می شود. در این مرحله می توانید سیفلیس را از طریق رابطه جنسی واژینال یا دهانی منتقل شود.
سیفلیس ثانویه
حدود یک تا شش ماه پس از برطرف شدن زخم سیفلیس، یک بثورات ناهموار سیفلیس ظاهر می شود. بثورات می تواند تمام بدن شما، از جمله کف دست کف پا را پوشش دهد. بثورات معمولا خارش ندارند. همچنین دارای علائمی مانند:
- تب
- خستگی
- دردهای عضلانی
- کاهش وزن
- سردرد
- ریزش مو
این علائم می تواند برای ماه ها یا سال ها ظاهر شوند و از بین بروند. فقط به این علت که بثورات سیفلیس از بین رفته است یا هیچ یک از علائم بالا را ندارد، به این معنی نیست که دیگر عفونت ندارید. شما هنوز نیاز به درمان دارو دارید. بدون دارو، عفونت به مرحله نهفته منتقل می شود.
سیفلیس نهفته
اگر در دو مرحله اول درمان نشوید، عفونت به مرحله نهفته منتقل می شود. در این مرحله هیچ علامت یا نشانه ظاهری سفلیس وجود ندارد. در این مرحله، عفونت می تواند به قلب، استخوان ها، اعصاب و اندام های شما آسیب وارد کند.
سیفلیس دیررس( ثانویه)
برای بسیاری از افراد، علائم از مرحله نهفته عبور نمی کند، به این دلیل که عفونت یا خود به خود درمان می شود. حدود 20 درصد از افراد در مرحله اواخر سیفلیس پیشرفت می کنند که باعث ایجاد طیف وسیعی از مشکلات سلامتی جدی می شود. این مشکلات به کندی رخ می دهند و عبارت اند از:
- آسیب مغزی و مشکلات سلامت شناختی
- بیماری قلبی
- آسیب عصبی
- مشکلات بینایی، از جمله نابینایی
علائم بیماری سیفلیس در زنان
علائم بیماری سیفلیس در زنان باتوجه به مرحله عفونت متفاوت است. سیفلیس در مراحل اولیه مسری است، در مرحله اول، یک یا چند زخم در ناحیه تناسلی شما ایجاد می شود. ممکن است متوجه آن نشوید و آن ها را با جوش یا سایر ضایعات پوستی اشتباه بگیرید.
در مرحله دوم، دچار بثورات پوستی شده و علائمی شبیه آنفولانزا مانند خستگی، تب، گلودرد و دردهای عضلانی را تجربه کنید.
پس از مرحله دوم، علائم سیفلیس پنهان است. فقط به این علت که علائم ندارید، به این معنی نیست که عفونت از بین رفته است. تنها چیزی که عفونت را درمان می کند واز پیشرفت آن جلوگیری می کند، درمان با دارو است.
بیماری سیفلیس در زنان چه شکلی است؟
در مرحله اول سیفلیس، یک زخم کوچک و صاف روی اندام تناسلی، دهان یا لب ها ایجاد می شود. ممکن است شبیه یک جوش باشد و آنقدر کوچک و بی ضرر باشد که حتی متوجه آن نشوید. این زخم در حدود شش هفته خود به خود ازبین می رود.
در مرحله دوم سیفلیس، قرمز یا قهوه ای رنگ ایجاد می شود. از یک ناحیه شروع می شود، اما در نهایت کل بدن را میپوشاند، از جمله کف پا و کف دست.
آیا بیماری سیفلیس در زنان میتواند در دوران بارداری مشکلاتی ایجاد کند؟
بله، اگر سفلیس و درمان نشود، می تواند عفونت را به فرزندانتان منتقل کند. تا 40 درصد از نوزادان متولد شده از افراد مبتلا به سفلیس درمان نشده در اثر این عفونت میمیرند. شایع ترین شیوع عفونت در دوران بارداری به جنین است.
عوارض بیماری سیفلیس در زنان چیست؟
اگر درمان نشوید و سیفلیس تا آخرین مرحله عفونت پیشرفت کند، در معرض خطر عوارض تهدید کننده زندگی هستید. هر چه مدت طولانی تری مبتلا به سیفلیس باشید، آسیب به بدن شما بدتر می شود. به همین دلیل مهم است که فورا درمان شوید. سیفلیس درمان نشده می تواند باعث کوری شود و منجر به مشکلاتی در قلب، مغز، نخاع و سایر اندام های بدن شود.
درمان بیماری سیفلیس در زنان
بهترین متخصص زنان، بیماری سیفلیس در زنان را با آنتی بیوتیک درمان می کند. آنتی بیوتیک ها نوعی دارویی هستند که عفونت های باکتریایی را درمان می کنند. پنی سیلین رایج ترین داروی مورد استفاده برای سیفلیس در زنان است.
پزشک پس از درمان سیفلیس خون شما را آزمایش می کند تا مطمئن شود که عفونت از بین رفته است. شما میتوانید پس از درمان مجددا به سفلیس مبتلا شوید، بنابراین مطمئن شوید رابطه جنسی مطمئنی داشته باشید.
چه زمانی در دوران بیماری سیفلیس در زنان باید با پزشک خود تماس بگیریم؟
اگر زخم های پوستی در ناحیه تناسلی خود دارید، باید با پزشک تماس بگیریم.
نتیجه گیری
بیماری سیفلیس در زنان، یک عفونت مقاربتی است که توسط باکتری ترپونما پالیدوم ایجاد می شود. در زنان، سیفلیس در صورت عدم درمان می تواند عواقب جدی داشته باشد. عفونت در هر مرحله متفاوت پیشرفت می کند، با این حال، مهم است توجه داشته باشید که برخی از زنان ممکن است به هیچ وجه علائم قابل توجهی را تجربه نکنند.
سوالات متداول
باکتری ترپونما باعث سیفلیس می شود. یک فرد آلوده باکتری را از طریق رابطه جنسی پخش می کند.
بله، سیفلیس از طریق رابطه جنسی از فردی به فرد دیگر منتقل می شود.